fbpx

Hallo, ik ben Leony

Sinds 2014 werk ik met hoogsensitieve, strong-willed en nieuwetijdskinderen en hun ouders over de hele wereld.

Hier kun je lezen hoe dat per ongeluk gebeurde 🙂

Ik help ouders hun kind nóg beter te begrijpen. Door te laten zien welke belangrijke behoeftes je gevoelige kind heeft en hoe je je kind op een positieve en respectvolle manier kunt begeleiden. 

Zodat je je meer rust, balans en harmonie ervaart. Voor je kind, voor jou en in je gezin.

Maar dat was niet echt mijn plan...

Ik ben zelf een super-sensitivo.

Toen ik begin 20 was en psychologie studeerde, kreeg ik steeds meer last van mijn gevoeligheid. Echt last. Ik was heel snel moe en overprikkeld. Ik woonde destijds in het centrum van de stad, en als ik op zaterdag een half uurtje naar buiten was geweest dat was ik daarna uitgeput.

 • Ik nam continu gevoelens over van anderen en was heel gevoelig voor sfeer
 • had veel moeite om grenzen aan te geven of 'nee' te zeggen, 
 • had veel slaap nodig (en werd dan nog vaak moe wakker),
 • was snel in de war. Bijvoorbeeld als iemand een sterke mening had dan kon ik daar helemaal in meegaan, en pas als ik later weer thuis was denken 'oh nee, ik denk daar toch anders over.'
 • Ik kon sowieso heel lastig voelen wat ik zelf nou eigenlijk dacht of nodig had of wat ik wilde of waar mijn grenzen waren.

Ik snapte er niks van...

Ik zocht antwoorden in mijn studie psychologie.
Wie ben ik? Waarom ben ik anders? Waar heb ik last van? En vooral: hoe kom ik er weer vanaf? 

Maar helaas vond ik de antwoorden daar niet.

Ik begon van alles uit te proberen om me beter te voelen. Extreem gezond eten, dure supplementen, alternatieve therapieën... Kristallen, mediteren, yoga...

Allemaal fijne dingen. En sommige dingen werkten wel... een beetje.. eventjes... en zo lang ik er niet mee stopte.

Het kostte wel veel tijd en nog veel meer geld.

Dat ik zo goed geworden ben in anderen met sensitiviteit helpen komt alleen maar omdat ik er zelf zo ontzettend slecht in was. Ik heb er jaaaren over gedaan om te begrijpen hoe het allemaal werkt. En alles wat niet werkt heb ik uitgebreid geprobeerd. 


Tot ik de wereld van energie ontdekte

Ik had ondertussen al vastgesteld dat ik hoogsensitief was, en ik dacht dat ik daar de rest van mijn leven gewoon mee moest leven. Met alle last die ik daar van had.

Maar wat bleek, mijn uitdagingen kwamen niet door mijn gevoeligheid, maar door hoe ik met mijn energie omging. 

En dat is iets wat je grotendeels aangeleerd hebt, en ook gewoon weer kunt veranderen.

Ik had bijvoorbeeld een patroon wat ik "omgekeerde voelsprieten" noem. Dat is als je onbewust steeds bij anderen aan het voelen bent. Wat voel jij? Ben ik veilig? Wat gebeurd er?

Ik zat continu in iedereen's energie, in iedereen's gevoelens, nam die gevoelens over en raakte daar overspoeld door. Tegelijkertijd had ik daardoor nauwelijks aandacht voor mijn binnenwereld en dus geen ideeeee wat ik nou zelf precies voelde, of wilde of nodig had.

Dan kun je gezond eten en mediteren tot je een ons weegt en zo'n ei om je heen visualiseren als schild - als je zelf de hele tijd met je voelsprieten overal bent en zelf in iedereen's energie duikt, dan helpt dat dus helemaal niks...

Eigenlijk is het allemaal niet zo ingewikkeld 🙂

=>> Ik schreef dit artikel over hoe je met je energieveld omgaat en waar je dat aan merkt en hoe het anders kan: "Hoogsensitief kind, gevoelige mama? Zo wordt het makkelijker!"

Ik was zo ontzettend opgelucht...

om me zo veel beter te voelen en niet het gevoel te hebben dat sensitiviteit een handicap is voor de rest van je leven. En dat ik nooit alles kon doen wat anderen deden. Dat ik raar was…

Ok, ik ben wel echt een beetje raar, maar daar heb ik verder geen last van 😉 

Dat ik nu gewoon kan genieten van alle mooie kanten van sensitief zijn, de intuïtie, compassie, het intens genieten van dingen…

Maar ik heb er geen last meer van. De gevoelens van anderen. Ik kan het zien en laten zijn, ik neem het niet meer over. 


Mijn eigen praktijk

Het werd een enorme passie. Mensen begrijpen, sensitiviteit begrijpen, energie en onbewuste patronen begrijpen. Ik vond het allemaal fascinerend!

Na heel veel cursussen, boeken en opleidingen begon ik in 2008 mijn eigen praktijk.

In mijn praktijk hielp ik volwassenen met allerlei klachten. Vooral hoogsensitieve mensen kwamen bij mij terecht. Dat was een onderwerp wat ik ondertussen natuurlijk zeer goed begreep en ik werd erg succesvol in andere sensitievelingen ondersteunen. 

Na een tijdje ging ik ook cursussen geven. Dat vond ik super om te doen. Vooral als mijn leerlingen dan voor zichzelf ontdekten dat ze wél gewoon in balans konden zijn en zich goed konden voelen - met al hun sensitiviteit en zelfs als de wereld om je heen druk en chaotisch is.

In 2011 werd mijn zoon geboren

Net als zijn mama hyper sensitief en een ENORM sterke wil 🙂

Gelukkig wist ik van veel dingen al hoe dat werkte en kon ik daar goed mee omgaan. Maar een kind veranderd alles, en heeft zijn eigen uitdagingen. 

Free Happy Kids

Dus dat werd mijn nieuwe passie. In 2014 besloot ik uitsluitend nog sensitieve kinderen en hun ouders te begeleiden.

Ik heb veel cursussen ontwikkeld en workshops gegeven die gericht waren op ouders. Ik werd uitgenodigd voor interviews en expert-panels. Mijn artikelen werden gepubliceerd op grote websites en vertaald in meer dan 14 talen. Ik ging werken met kinderen en ouders van over de hele wereld!

In mijn werk met gevoelige ouders kreeg ik al vaak de vraag of ik niet 'zulke energy-tools' had voor gevoelige kinderen. In mijn 1-op-1 werk gebruikte ik die wel met kinderen.

Maar ik had er nooit echt een cursus voor gemaakt of een workshop over gegeven, echt gericht op tools voor de kinderen zelf.


Toen kreeg mijn zoon het lastig op school

Mijn zoon is -verrassing- heel, heel erg sensitief. En behoorlijk temperamentvol met een hele sterke eigen wil. Ik weet niet van wie hij dat heeft... 😉

Jarenlang ging dat eigenlijk best wel prima. We waren goed in balans vinden en de eerste jaren heb je als ouders gewoon nog een hele grote invloed. 

De eerste jaren op school gingen ook verrassend goed. Maar na een paar jaar merkten we dat rond december en vanaf mei hij erg gespannen raakte. Van alle prikkels en drukte op school. En in de weekenden niet meer helemaal tot rust kon komen.

Hij werd druk, prikkelbaar, snel boos, heftige buien. Wilde vaak niet meer meewerken en inslapen werd een drama. Hij kreeg ook lichamelijke klachten van spanning en tics.

En dan kwam de vakantie en werd hij weer helemaal zijn ontspannen, zachte zelf. 

Het duurde even voordat het kwartje bij mij viel. Telkens dachten we "Ach, bijna vakantie. Wat extra dagen thuis houden en gewoon even volhouden." Of: "Logisch dat ie gespannen is. Hij is toe aan vakantie, of de decembermaand is gewoon heel druk"

Maar de periodes van overspannen zijn werden steeds langer, en het duurde ook steeds langer voordat hij weer kon ontspannen.Hoogsensitieve kinderen begeleiden

We hadden de extra rustdagen geprobeerd, veel laten bewegen, supplementen, homeopathie... en niks hielp genoeg.

Het werd tijd om het anders aan te pakken. Om hem extra ondersteuning te geven en te helpen omgaan met zijn sensitiviteit. Ik vond het een beetje dom van mezelf dat ik daar niet gewoon eerder aan gedacht had.

We begonnen ontspanningsoefeningen met hem te doen, meditaties voor het slapen gaan, hij leerde hoe gevoelens werken en hoe hij zelf kon aanvoelen dat zijn spanning begon op te lopen, en wat hij dan kon doen - voordat de ontploffing kwam. 

En opnieuw ontdekte ik dat de oplossing zit in de wereld van energie. In het leren omgaan met prikkels, spanning, gevoelens... en daar de juiste tools voor gebruiken.

Het duurde even voordat hij weer in balans was, maar nu is hij gelukkig weer helemaal zijn lieve, zachte zelf. Inslapen gaat weer heel gemakkelijk. Hij heeft nauwelijks heftige buien, werkt uit zichzelf mee, is vrolijk, zingt en heeft het naar zijn zin op school.


Je kind helpen omgaan met sensitiviteit

Het deed mij uiteindelijk realiseren hoe belangrijk het is om hoogsensitieve kinderen op de juiste manier te begeleiden. Je kunt thuis en als ouder heel veel doen, maar hoe ouder je kind wordt, hoe meer je kind in de wereld is zonder jou. 

Dat is gezond en hoort erbij, maar het levert ook uitdagingen op voor je kind.

Het is heel fijn en handig als je kind zelf ook weet hoe het daar mee om kan gaan. 

 • Dat je kind om kan gaan met gevoelens, prikkels en lastige situaties. 
 • En dat je kind ook weer helemaal kan ontspannen en alle prikkels van de dag weer los kan laten.
 • Dat je kind lekker in z'n vel zit en zich veilig voelt in zijn of haar binnenwereld.
 • Dat je kind rustig in slaap kan vallen.
 • En meewerkt.
 • En je gewoon kunt genieten van elkaar...

Handig voor nu, maar ook handig voor later.

Ik was 25 ofzo voordat ik op een gezonde manier leerde omgaan met mijn sensitiviteit. En ik had er heel veel last van. Mijn zoon heeft nu al een betere emotie-regulatie, zelfkennis en EQ dan ik had toen ik begon met studeren.

Nou ben ik misschien niet het beste voorbeeld want ik ben nogal hardleers en koppig en ik moet alles eerst zelf ervaren en uitvogelen en ik heb hier en daar nogal een omweg genomen...

Maar los daarvan. Hoe fijn is het als je je kind nu al zulke belangrijke levensvaardigheden kunt meegeven? Daar heeft je kind de rest van zijn of haar leven profijt van.

Het geeft mij als moeder heel veel rust. Dat hij het nooit zo moeilijk hoeft te krijgen met zijn gevoeligheid als ik jaaaaaaarenlang gehad heb. Dat hij nu al weet wat hij nodig heeft, dat hij zijn gevoelens kan herkennen en dat hij met spanning en lastige situaties om kan gaan.


De FreeHappyKids-Methode

Daarvoor ben ik de FreeHappyKids-Methode gaan ontwikkelen. Zodat er nu ook een cursus is die echt voor hoogsensitieve kinderen zelf is.

Met alle tools die je nodig hebt om je kind te helpen omgaan met gevoeligheid. Tools die ik al jaren gebruikte in mijn 1-op-1 werk met kinderen. Met inzichten en uitleg video's zodat je kind zichzelf en bijvoorbeeld gevoelens en energie een stuk beter begrijpt.

Alles wat je nodig hebt om stap voor stap je hoogsensitieve kind alle 5 essentiële vaardigheden te leren om om te gaan met sensitiviteit. Met prikkels, spanning en heftige gevoelens. Om gelukkig en ontspannen te zijn.

  =>> Als je het leuk vindt kun je hier over het FreeHappyKids-Programma lezenEn dat is mijn verhaal en waarom ik doe wat ik doe 🙂

Leuk dat je helemaal tot hier gelezen hebt! 

Ik leef momenteel een rustiger leven. Ik doe geen 1-op-1 begeleiding meer en geen 'live' workshops. Wel heb ik al mijn inzichten, ervaring en beste tools en oefeningen van 14 jaar werken met hoogsensitiviteit samengebracht in de online video cursussen.

Een overzicht van de cursussen vind je hier.

Als je nieuw hier bent is de gratis Masterclass Hoogsensitief Kind hieronder een goede plek om te beginnen. Ik hoop dat de inzichten en tips je veel zullen brengen.

Liefs,
   Leony

© 2020, FreeHappyKids    Algemene Voorwaarden &  Privacy policy     Contact